هدفون
هدفون ها در مدل های متنوعی به بازار عرضه می شود و با توجه به کاربرد شان به دسته بندی های مختلفی تقسیم می شوند. با اینکه مهم ترین ویژگی و کاربرد یک هدفون تولید صدا و کیفیت آن مطرح است اما فقط این نیست باید به موارد دیگری نیز توجه کنید از جمله این موارد، جنس سرگوشی ها، طراحی ارگونومیک، ابعاد و وزن هدفون و کابل شارژ و موارد دیگر نیز توجه کنید.
اتصال
هدفون ها به دو گروه بی سیم و باسیم تقسیم می شوند. در مدل باسیم، هدفون ها با یک رابط USB، جک ۳٫۵ میلیمتری صدا و جک۶٫۳ میلیمتری، به منبع صوتی وصل می شوند. رابط های با سیم دیگری مثل رابط اپتیکال، ورودی RCA و جک ۲٫۵ میلیمتری صدا هم وجود دارند که کم تر مورد استفاده شرکتهای تولیدکنندهی تجهیزات صوتی قرار می گیرد. هدفونهای بیسیم به طور معمول برای اتصال از فناوری بلوتوث، NFC و شبکهی رادیویی (وایرلس) استفاده می کنند. هدفون هایی که دارای فن آوری بی سیم هستند و برای ارتباط از بلوتوث استفاده می شود، روز به روز در حال گسترش هستند. مدل های هدفون به سه نوع تقسیم می شوند، هدفون رو گوشی، تو گوشی و دورگوشی.
هدفون مدل تو گوشی از دو مدل دیگر بسیار سبک تر و کوچک تر هستند و داخل گوش قرار می گیرند. این هدفون ها یک نقطه ضعف دارند آن هم این است که یک محیط ایزوله ندارند؛ یعنی وقتی از این هدفون استفاده می کنید صدای بیرون هم شنیده می شود؛ اما در مقابل هدفون دورگوشی، فضای دور گوش را می گیرد و یک محیط ایزوله ایجاد می کند اما این مدل ها هم خالی از عیب نیستند و بزرگ بودن آن ها از عیوب شان محسوب می شود.
بعضی از هدفون های مدل روگوشی و دورگوشی، مجهز به جک ۳.۵ میلیمتری هستند. در هدفون ها همیشه اولین قسمت که دچار مشکل و قطعی می شود، سیم هدفون می باشد؛ اما مدل هایی که مجهز به جک هستند امکان تعویض سیم را دارند. اگر ورزشکار هستید و دوست دارید هنگام ورزش از هدفون استفاده کنید بهتر از مدل هایی که مقاوم در برابر نفوذ مایعات هستند، انتخاب کنید. حتماً به مدل گوشی خود توجه کنید زیرا اگر شما گران ترین مدل را هم بخرید به دلیل عدم پشتیبانی گوشی و یا عدم توانایی در تأمین درایورها، موسیقی بی کیفیتی را پخش می کند. در نظر داشته باشید که همیشه خرید هدفون های گران تر تجربه خوبی برای شما از شنیدن موسیقی ایجاد نخواهد کرد هر چند که امکانات بیش تری دارند.